Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

FRIENDS

25-01-2023 16:08
FRIENDS
Dizinin Konusu

 Temelde çok yakın altı arkadaşın başından geçen tuhaf ve komik olayları harika bir örgüyle bize aktaran bir dizi Friends. Rachel karakterinin eski arkadaşı Monica ile yaşamaya karar vermesiyle hikaye başlar.

Birbirlerinin arkadaşları, kardeşleri derken bu altılı bir araya gelir. Her birinin ayrı iş hayatları, garip kişisel özellikleri, başlarından geçen ilginç olaylar ve bu olaylara verilen tepkiler üzerine şekillenen dizide eğlence hiç eksik olmaz.

Gündelik hayatta “büyük sorun” dediğimiz hiçbir şey o kadar sorun olmaz bu dizi içerisinde… Öte yandan yine gündelik hayatta kafamıza takmayacağımız ne varsa koca bir bölümün konusu haline gelebilir.

İzlenme Rekorları Kıran ve Ödüllere Doymayan Dizi: Friendsi

Dizi, 1994 yılının Eylül ayında yayınlanmaya başlamış, hayran kitlesi hızla oluşmuştu. 10 sezon boyunca ivme kaybetmeden yayınlanan Friends dizisi, 6 Mayıs 2004 yılında final yaptı.  Amerikan yapımı olan dizi, kendi ülkesinde tam anlamıyla reyting rekorları kırdı. Sezon finalinin yapıldığı 6 Mayıs 2004 tarifinde 52,5 milyon izleyiciyi ekran karşısına kilitlemeyi başaran Friends, yayınlandığı on yıl boyunca reyting listelerinde ilk ondaki varlığını hep korudu. Dizinin beşinci ve sekizinci sezonları izlenme rekorları da kırdı.

Bu kadar sevilen ve ilgi gören bir yapımın ödüllere aday gösterilmesi de kaçınılmazdır elbette. Dizi toplamda 62 Primetime Emmy Ödülü’ne aday gösterilmiştir. Ödül ise 2002 yılında, sekizinci sezonla birlikte gelir: En İyi Komedi Dizisi… 1997 yılında yayınlanan bölümlerden “The one with the prom video” adlı bölüm, TV Guide’ın “Tüm Zamanların En İyi 100 Dizi Bölümü” listesine 100. sıradan giriş yapmıştır.

2013 yılında Writers Guild Of America tarafından hazırlanan bir başka listede (Tüm zamanların yazılmış  en iyi 101 TV Dizisi), 24. Sırada yer almıştır. TV Guide’ın Tüm Zamanların En İyi 60 Dizisi” kategorisinde de 28 sırasında kendine yer tutan Friends, 201undo Estrando adlı dergi tarafından da  “Tüm Zamanların En İyi Dizisi “seçilerek ödüllendirilmiştir.

Friends’in Ana Karakterleri ve Oyuncuları

Altı kişilik sıkı bir arkadaş grubunun eğlenceli hayatını anlatan dizinin oyuncu kadrosu oluşturulurken muazzam bir eleme sürecinden geçilmiş. Titizlikle yürütülen bu kast sürecinin sonunda gerçekten parlak oyuncularla yol alınmış. Friends’in omurgasını oluşturan karakterler ve onlara can katan oyuncuları yakından tanıyalım.

Rachel Karen Green  rolüyle Jennifer Aniston: Aşk hayatıyla ilgili ilk verimiz düğün günü nişanlısını terk etmesiyle başlar. Zengin ailesinin bu yöndeki avantajlı hayatını geride bırakarak yerleştiği New York’ta, kendine yeni bir düzen kurar. Çocukluk arkadaşı Monica Geller’la yaşamaya başlayarak kurduğu yeni hayatına Monica’nın arkadaşları Phoebe BuffayChandler Bing ve Joey Tribbiani de dahil olur. Ve Rachel için çok önemli biri daha… Monica’nın abisi Ross Geller. Ross ile Rachel’in ilişkisi bir dargın bir barışık şekilde sürerken hayat onlara 7. Sezonda bir sürpriz yapar.

Rachel Karen Green karakterine hayat veren ünlü oyuncu Jennifer Aniston’un “ünlü” olmasına en büyük katkıyı sağlayan Friends’teki bu rolüdür. Dizi, Aniston’a  Altın Küre ve Emmy Ödülü kazandırmıştır. Oyunculuğunun haricinde bir detayı daha paylaşmak isteriz: Jennifer Aniston, 2007 yılında Forbes Dergisi’nce belirlenen “Dünyanın  En Zengin Ünlüleri” listesinde 10. Sırada yer almıştır.  Bu listeye girebilmesini sağlayan servetinin miktarı ise o dönemlerde 110 milyon dolar olarak zikredilmiştir.

Monica E. Geller rolünde Courteney Cox: Her grubun derleyip toparlayan bir üyesi vardır ya, işte bu dizideki abla/anne de Monica’dır. Akıllı, sevecen ve iyi kalpli olmasının yanı sıra, takıntıları olan, hırslı ve rekabetçi bir kadındır. O da sevgilisinin çocuk sahibi olmak istememesini öğrendiğinde ondan ayrılır. Dizi boyunca Monica’nın birçok gönül ilişkisine tanıklık ederiz.

Monica rolünde izlediğimiz Courteney Cox, mankenlikten oyunculuğa geçiş yapan ünlülerdendir. Bir çok dizi ve film projesinde yer almış olan ünlü oyuncu, şarkı kliplerinde de oynamıştır.

Chandler Murial Bing rolünde Matthew Perry: Chander büyük bir şirkette yönetici konumunda çalışırken istifa eder ve reklam yazarlığına başlar. Farklı çalışan, kıvrak bir zekaya ve son derece orijinal ve ahmakça hatalar yapma özelliğine sahiptir. Talihsizlikler ve ilişkilerindeki başarısızlıklar da peşini pek bırakmaz. Aradığı aşkı çok uzun zamandır arkadaşı olan Monica ile bulur ve evlenirler.

Bu hoş karaktere can veren yakışıklı oyuncu 1969 doğumlu Matthew Perry, aynı zamanda profesyonel bir tenisçidir.

Ross Eustace Geller Rolüyle David Schwimmer: Doktor ünvanlı karakterimiz bir paleontologdur. Zekidir, sakardır, biraz tuhaftır ve aşk hayatı hareketli bir adamdır. Öyle ki; üç kez evlenip boşanmış, Rachel’le de sürekli ayrılıp barışmıştır. Bu kargaşalı ilişki trafiğinde de iki çocuk babası olmuştur.

1966 doğumlu New Yorklu oyuncu David Schwimmer, aynı zamanda yönetmen ve prodüktördür. Çok sayıda film ve dizide rol alan oyuncunun en bilindik rolü de kuşkusuz Ross Geller karakteridir.

Joseph (Joey) Francis Tribbiani rolünde Matt LeBlanc: Joey, oyunculuk yolunda ilerlemek için kendini paralayan, ama pek başarılı sayılamayacak aktörlüğü nedeniyle bu yoldaki ilerlemesi yavaş olan biraz da şapşal bir karakterdir. Ancak çapkındır da. Dizi boyunca birçok ilişkisine şahit oluruz. Hatta son sezona doğru Rachel Green’e de aşık olur. Bu komik karakteri bizimle buluşturan oyuncu Matt LeBlanc, oyunculuğun yanı sıra televizyon yapımcılığı ve komedyenlik unvanlarına sahiptir. Birçok prestijli ödüle aday gösterilmiş bir de Altın Küre Ödülü kazanmıştır.

 

Phoebe Buffay-Hannigan rolüyle Lisa Kudrow: Tuhaflıkları had safhada ve başına gelen olaylar travmatik olsa da, grubun olmazsa olmaz sıkı bir karakteridir. Bir ikiz kardeşi, bir de babasının başka bir kadından olan erkek kardeşi vardır. Üvey kardeşi ve onun eşi için taşıyıcı annelik yaparak üçüz çocuk doğuracak kadar ilginç bir kadındır.

Bu ilginç karakteri oynayan Lisa Kudrow, aslında biyoloji bölümü mezunu olsa da kariyerini oyunculuk üzerine kurgulamış; Mad About You dizisinde yakaladığı ivmeyi Friends’la daha da yükseğe taşımıştır. Dizideki bu rolüyle komedi dalında “en iyi kadın oyuncu” kategorisinde Emmy Ödülü’nü kazanmıştır.

 

Dizideki bu sıkı dostluk sadece projeyle sınırlı kalmamış, gerçek hayata da yansımış. Yapımcıların da özel bir çabası olmuş; hiçbir karakter diğerinin önüne geçmeyeceği gibi hiçbir oyuncu da diğerinden daha fazla ön plana çıkartılmayacak şekilde tasarlanmış. Elbette sanatçılar arasında seyirci tarafından daha fazla beğenilenler mutlaka olmuştur. Yine, Friends’e birlikte yıldızı daha fazla parlayan, şansı diğerlerine göre daha fazla açılanlar da olmuştur. Ancak, Friends üyelerinin hala görüştüğü, güzel bir dostluklarının olduğu bilgisi bu yöntemin amacına ulaştığının göstergesidir diye düşünüyoruz. Hatta bu başarı bir özel bölüm çekilmesini de gündeme getirmiş. Pandemi nedeniyle bu proje biraz ertelense de eli kulağındadır diye düşünüyoruz.

FRİENDS TEMALI TASARIM ÜRÜNLERİ, BİRBİRİNDEN GÜZEL DEKORASYON MALZEMELERİ

Son yılların gözde dekorasyon stillerinden biri de sevilen filmler ve dizilerle oluşturulan tablo ve benzeri materyallerden oluşan tasarımlar kullanmak.

Eğer siz de dizinin hayranlarından biriyseniz, diziden karelerle oluşturulan harika tasarımlara ulaşmanız mümkün. Evinizi, iş yerinizi ya da odanızın bir köşesini bu güzel tasarımlarla hazırlanan tablolarla dekore edebilirisiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.