Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

BİR SİTCOM HARİKASI: HOW I MET YOUR MOTHER (Annenle Nasıl Tanıştım?)

24-11-2022 12:49
BİR SİTCOM HARİKASI: HOW I MET YOUR MOTHER (Annenle Nasıl Tanıştım?)

KONU YOK, HEM KONU ÇOK!

Dizinin ilk bölümü ve hatta ilk sahnesi adına açıklık getirecek şekilde… “çocuklar size inanılmaz bir hikaye anlatacağım…Annenizle nasıl tanıştığımın hikayesini..” diyerek başlıyor Ted Mosby hikayeyi anlatmaya. Ve bize 2030 senesinden, yani dizinin yayınlanmaya başladığı 2005 senesinin 25 yıl sonrasından sesleniyor. Çocuklarının, hikayenin uzun sürüp sürmeyeceğine dair sorusuna Ted’in verdiği cevap gibi,i bu uzun sürecek bir hikayedir. Çünkü hikayenin kahramanlarının hepsi ayrı ayrı birer hikayedir.

Ted, 27 yaşında ve çiçeği burnunda genç ve yakışıklı bir mimardır. En yakın arkadaşı Marshall’la birlikte New York’ta aynı evde yaşamaktadır. Marshall’ın, tatlı kız arkadaşı Lily’e evlenme teklif etmesiyle birlikte, Ted de hayatının aşkını bulmamış olmaktan dolayı biraz umutsuzluğa kapılır. Bir yandan Marshall ve Lily’nin evlenecek olmalarına sevinirken bir yandan da bu ekibin “bekarı” olma fikri onu huzursuz etmeye başlamıştır ki, devreye çapkınlıkta sınır ve kural taşımayan arkadaşları Barney Stinson girer. Barney karakterini tanımamız çok hızlı olur. Artık onu, ondan her şeyi bekleyebilecek kadar iyi tanıyoruzdur.

Ve nihayet ilk görüşte aşkın mümkün olduğunu gösteren milyonuncu örneği görürüz. Ted, Robin Scherbatsky’e vurulur ve O’nunla tanışır.

Diyalogları tanımlamak için “kaliteli geyik”, “zeka ürünü espriler” demek yerinde olabilir. Minik minik  detayların gündelik hayatlarımızdaki yerlerini görmemizi, bunlara seyirci gözüyle bakmamızı ve konunun yakalanıp vurgulandığı noktanın haklılığını gördükçe kahkalarımızın desibeli yükseliyor.

Eğer dizinin gerçekten Ted’in çocuklarının annesiyle nasıl tanıştığını üstün körü anlatıp geçeceğini düşünüyorsanız, kesinlikle yanıldığınızı belirtmek isteriz. Diziye dair kısa bir tarihçe ve ufak bir teknik bilgi paylaşmak bu yorumun daha iyi anlaşılmasını sağlayacaktır.

 

How I Met Your Mother Hayatımıza Ne Zaman ve Nasıl Girdi?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, bu harika diziyle tanışmamız Cnbc-e adlı televizyon kanalında 2005 yılında gösterime girmesiyle başladı. O zamanlar bu kanalda gösterime giren onlarca güzel dizi gibi How I Met Your Mother da izleyicileri ekran başına kilitlemeyi başardı. Bu başarı dizinin uzun süre devam etmesini sağladı. Hem de aynı güzellikte ve aynı kalitede.

Dizi tam 9 sezon boyunca aralıksız gösterimde kaldı.  19 Eylül 2005 yılında prömiyeri yapılan How I Met Your Mother, final bölümünün yayınlandığı 31 Mart 2014 tarihine kadar tam 208 bölüm evlerimize konuk oldu. Dizi cnbc-e televizyon kanalı haricinde birçok dijital platformda da yayınlandı.

 

How I Met Your Mother Konseptli Harika Tasarımlar

Hala geniş bir izleyici ve hayran kitlesine sahip olan How I Met Your Mother hem oyuncularının, hem esprilerinin, hem de beynimize işlemiş sahnelerinin müdavimleri onunla ilgili her şeyi adım adım takip ediyor. Gerek haberleri gerekse de bu harika karakterlere hayat veren oyuncuları hala yoğun ilgi görüyor. Hal böyle olunca diziyle ve oyuncularıyla ilgili özel tasarım malzemelerin hepsi yaşam alanlarımızda kendilerine bir yer bulabiliyor.

Oturma odalarımızda, ofislerimizde sevdiğimiz bu diziyle ilgili harika posterler, tablolar ve çeşit çeşit tasarım öğelerine yer vererek hem dizinin sadık izleyicileri unvanına sahip oluyor, hem de yaşam alanlarımızın dekorasyonunu bu güzel tasarımlarla tamamlayabiliriz.

Hem How I Met Your Mother konseptli hem de farklı konularda hoş tasarımlarla evinizi, iş yerinizi dekore etmek isterseniz https://www.kaynock.com/ adresinden tablolar, posterler, kupalar araştırıp satın alabilirsiniz.

ENERJİ DOLU BİR KADRO

Josh Radnor : Dizi Ted Mosby’nin çocuklarının annesiyle nasıl tanıştığı konusu etrafında ilerlerken bizi Ted Mosby’la tanıştıran  Josh Radnor’ın başarılı oyunculuğunu izliyoruz. 1974 doğumlu, Amerikalı oyuncu okul yıllarında tiyatroyla ilgilenerek başladığı oyunculuk kariyerinde başarı elde etmiş; oyunculuğunun yanına yazarlık ve yönetmenlik vasıflarını da eklemiştir.

Marshall Eriksen rolünde Jason Segel: How I met your mother’in en sevilen karakterlerinden olan Marshall eriksen’i canlandıran 1980 doğumlu Amerikalı oyuncu, birçok dizi ve filmde rol almış; beğeni toplayan oyunculuğu sayesinde çeşitli ödüllere aday gösterilmiştir.

Robin Scherbatsky rolünde Cobie Smulders: Duru güzelliğiyle “dizideki esas kız böyle güzel olmalı işte!” dedirten oyuncu Cobie Smulders, aynı zamanda ünlü bir eski model. Kanadalı oyuncu, Robin rolündeki samimiyeti, dobralığı ve güzelliğiyle seyircinin sempatisini kazanmıştır. Ted’in” ilk görüşte aşk” klişesini yaşayıp, saçmalaması da boşuna değildir.

Barney Stinson rolünde Neil Patrick Harris: Her arkadaş grubunun çapkın, biraz sinsi, biraz “tatlı kötü” bir elemanı vardır. İşte, How I Met Your Mother’deki o karakter de Barney Stinson. Tavsiyeleri başlara bela açan, başına ne gelirse gelsin bir türlü uslanmaya, her ne yaşarsa yaşasın seferinde dört ayak üstüne düşen “şeytan tüylü o hınzır” Barney Stinson. Ve oyuncu Neil Patrick, gerçekten de o role hakkını veriyor.

Sinema ve dizi oyunculuğunun yanı sıra tiyatro oyunculuğu da yapmış olan Amerikalı oyuncu Emmy ve Altın Küre ödüllerine aday da olmuştur. Ayrıca dört kez Tony Ödül Töreni’ni, iki kez Emmy ödül Töreni’ni ve bir kez de Oscar (87.) Ödül Töreni’ni sunmuştur.

Lİly Aldrin rolüyle Alyson Hannigan: Marshall’ın biricik sevgilisi, grubun ikinci kadını, tatlı deli Lily’i güzel oyuncu Alyson Hannigan canlandırmıştır. 1974 doğumlu Amerikalı oyuncu bugüne kadar birçok dizi ve filmde rol almıştır. Bu yapımlar arasında How I Met Your Mother, Buffy The Vampire Slayer ve Date Movie en ünlülerindendir.

 

YAPIMCILAR VE İLHAM PERİLERİ

Dizinin yapımcıları ve fikir babaları Carter Bays ve Craig Thomas, aslında konuyu çok uzaklardan arayıp bulmamışlar. Kendi dostluklarından çıktıkları yolda New York’ta ne saçmaladıysak, hatırlayalım ve kağıda döküp anlatalım demişler. How I Met Your Mother işte böyle bir projeyle ortaya çıkmış.

Anılar ve New York şehri ortak payda olur da karakterlerle yaratıcılar arasında bir bağ olmaz mı hiç?  Ted- Bays ve Lily karakterlerinin ilham kaynakları gerçek hayattan alınmış. Buna göre Ted, Carter Bays’tan , Marshall ise Craig Thomas’tan, Lily de Thomas’ın eşi Rebecca’dan esinlenilerek oluşturulmuştur.

Bu ikilinin ortak yaşadıkları zamanlar kendileri için çok kıymetli ve keyifli olmuş ki, eğlendikleri mekanlardan bile bir şeyler katmışlar diziye. Dizide bu sıkı dostların sürekli bir araya geldikleri mekan olan MacLaren’s adlı bar da, New York’ta ikilinin sık sık buluştukları McGee’s adlı mekandan esinlenerek diziye katkı sağlamıştır.

Bir minik ek bilgi daha; Craig Thomas’ın eşi Rebecca aslında Lily karakterinin kendisinden doğru planlanması fikrini başlangıçta kabul etmek istememiş. Ama ikili ısrar edince O da bir şart koşmuş… Demiş ki; madem Lily beni oynayacak, benim istediğim oyuncu oynasın. Alyson Hannigan Lily’i oynadı oynadı, yoksa razı değilim demiş. Şans bu ya oyuncu o sıralar bir projede çalışmıyormuş ve aslında gönlünden de, komedi içeren bir şeylerde yer almak geçiyormuş. Özetle bu dizinin keyifli ve harika olması için evrene her yerden ve her şeyden olumlu mesajlar gitmiş.

Diziyi daha önce izleyenler için bu yaz anı tazeleme, hiç izlemeyenler için ise diziyle tanışma zamanı olabilir belki. Neşelenmeye katkı sağlayacak bu güzel diziye başlayacak olan herkese iyi seyirler…

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.